dissabte, 1 de gener del 2011

curl-benchmark : Eina de testeig de rendiment web

No he pogut resistir la temptació i m'hi he embarcat... Degut a que al meu lloc de treball es fa servir Windows (que consti que jo sóc del pingüí), ja fa dies que busco una eina que em permeti tenir un punt de referència respecte el rendiment del servidor web. Estem en un punt que tenim els servidors sobresaturats i s'ha de fer alguna cosa per a reduir la càrrega dels mateixos.

Per Linux he trobat les mil i una eines que fan mil i una meravelles tal i com les imagino i necessito, però per Windows tot el que més o menys he trobat que sigui acceptable funciona sota Java. No és que detesti Java del tot, però per exemple els resultats d'utilitzar JMeter no em són massa convincents i sobrecarrega encara més tot el sistema. És una llàstima perquè és una gran eina, però necessita de molts recursos i precisament és l'última cosa esperada d'aquest tipus d'eines.

Amb tot això, on vull anar a parar, és que he desenvolupat una petita eina que s'executa via línia de comandes i que permet obtenir un punt de referència temporal. Li he posat el nom curl-benchmark perquè el cor de la mateixa es basa en la llibreria cURL, la qual permet moltes possibilitats que ni jo encara he descobert, i benchmark perquè permet obtenir un valor de referència a tenir en compte a l'hora de millorar el rendiment d'un servidor, d'un web...

curl-benchmark permet simular tantes peticions HTTP com es vulgui i obtenir una sèrie d'estadístiques per anàlisi de rendiment. Evidentment és open-source i la teniu disponible aquí:

http://curl-benchmark.sourceforge.net/
Intended Audience: Developers, Quality Engineers, Engineering, Information Technology, Telecommunications Industry
License: MIT License
Operating System: Cygwin (MS Windows)
Programming Language: C
Topic: WWW/HTTP, Test and Measurement, Benchmark
Translations: Catalan, English
User Interface: Command-line



Referències

http://www.cygwin.com/
http://curl.haxx.se/
https://computing.llnl.gov/tutorials/pthreads/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada