dissabte, 25 de desembre del 2010

Android : Modificar arxiu hosts

Molt bé, anem a veure com configurar un emulador Android per a navegar a la nostra intranet. Aquesta modificació, per exemple, ens serà molt útil si volem comprovar com es veu el web que estem desenvolupant en un terminal Android.

Preparació de l'entorn de treball 

  1. Descarregar i instal·lar l'Android SDK: El trobaràs en el següent enllaç: http://developer.android.com/sdk/index.html. Instal·la la versió de l'API que necessitis.
  2. Crear un Dispositiu Virtual Android: Un dispositiu virtual Android es pot entendre com una màquina virtual on hi ha instal·lat el sistema operatiu Android. Obre un terminal i accedeix al directori tools dins del directori d'instal·lació de l'SDK. Amb la següent comanda podràs crear el dispositiu: android create avd -f -n android1.5 -t android-3 -p c:\. El paràmetre -t indica la versió del sistema operatiu a instal·lar (segons la versió de l'API que hagis instal·lat). Per veure el número o identificador que has d'utilitzar executa la següent comanda i veuràs la llista de targets disponibles: android list targets.
  3. Obrir el dispositiu amb l'emulador Android: Al mateix directori trobaràs l'eina emulator que et permetrà obrir el dispositiu creat al pas anterior. Executa la següent comanda per fer córrer un Android al teu ordinador: emulator -avd android1.5 -partition-size 128. Molt important el paràmetre -partition-size per evitar problemes de falta de memòria.

Modificar arxiu hosts al dispositiu

Un cop l'emulador està executant l'Android amb la versió que necessitem ja se li pot modificar l'arxiu hosts. Ara has de sortir del directori tools i entrar al directori platform-tools. Hi trobaràs l'eina adb (Android Debug Bridge) que et permetrà interactuar amb el dispositiu.

Executar les següents comandes:

  1. adb devices: Llista els dispositius virtuals o reals accessibles. Necessites executar la comanda per saber l'identificador del dispositiu.
  2. adb remount: Permet escriure al dispositiu, d'altra forma apareixerà un error de lectura/escriptura.
  3. adb -s emulator-5554 push C:\hosts /etc/hosts: Sobreescriu l'arxiu /etc/hosts del dispositiu virtual emulator-5554 per l'arxiu hosts situat a C:\ de l'ordinador. Pots utilitzar en comptes de push el paràmetre pull amb els directoris intercanviats per obtenir l'arxiu hosts del dispositiu: adb -s emulator-5554 pull /etc/hosts C:\hosts.

Ja ho tens! Amb aquests passos pots modificar l'arxiu hosts per fer comprovacions en plataformes mòbils. També pots utilitzar les comandes anteriors per a modificar altres arxius del dispositiu.

Referències

http://developer.android.com/sdk/index.html
http://developer.android.com/guide/developing/tools/adb.html
http://developer.android.com/guide/developing/tools/avd.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada